Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Atunci cand la nivelul incalzirii casei apar probleme, este bine sa aveti o varianta de rezerva. Astfel, printre cele mai practice si eficiente solutii se numara caloriferele electrice. De asemenea, acestea devin utile si pentru studeti in camerele de camin. Au capcaitatea de a incalzi spatii mici sau medii, sunt usor de instalat si pot fi montate pe perete sau amplasate pe sol. De regula, cea de-a doua varianta este si cea castigatoare. Insa, pe piata exista o multime de modele, iar datoria noasta este sa descoperim cel mai bun calorifer electric potrivit pentru nevoile noastre. In acest sens, va propunem sa ramaneti alaturi de noi pentru a afla toate informatiile necesare.

Cele mai bune calorifere electrice

#1 Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R

TESY CB 3014 E01 R

Este un model prevazut cu o putere maxima de 3000 W si dispune de trei trepte de putere. Prezinta 14 elementi si include panoul de control mecanic. Este prevazut cu functie anti-inghet, rotile de transport, termostat de camera reglabil, indicator luminos de functionare si spatiu pentru stocarea cablului de alimentare.

Vezi detalii si pret

 

#2 Calorifer electric cu ulei Zass ZR 13 E

Zass ZR 13 EPrezinta o putere de 1600 W si poate face fata unei suprafete de pana la 30 mp. Ofera 3 trepte de putere si este prevazut cu 13 elementi. Include sistem de siguranta si protecite la supraincalzire, control mecanic cu termostat reglabil, indicator luminos de functionare, maner de transport si roti de transport.

Vezi detalii si pret

 

#3 Calorifer electric cu ulei Star-Light YOH13B

Star-Light YOH13B

Dispune de o putere de 2500 W si prezinta trei trepte de putere. Este prevazut cu 13 elementi si include sistem de siguranta si protectie la supraincalzire, spatiu de stocare cablu, roti pentru transport, indicator luminos de functionare si termostat de camera reglabil.

Vezi detalii si pret

 

#4 Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-Y11WB

Heinner HOH-Y11WB

Ofera o putere de 2500 W si pune la dispozitie trei trepte de putere. Este echipat cu 13 elementi. Include termostat reglabil, roti de transport, protectie la supraincalzire, protectie anti-rasturnare si indicator luminos pentru functionare. Dimensiunile elementilor sunt de 15x580mm.

Vezi detalii si pret

 

#5 Calorifer electric cu ulei Star-Light YOH11G

Star-Light YOH11G

Prezinta o putere de 2500 W si pune la dispozitie trei trepte de putere. Include 11 elementi si panou de control mecanic. Este prevazut cu functia timer, termostat ajustabil, protectie anti-inghet, indicator luminos de functionare, ventilator, roti de transport si spatiu pentru stocarea cablului.

Vezi detalii si pret

Cum alegem cele mai bune calorifere electrice?

Mod de functionare

Stim ca cele mai populare variante sunt caloriferele cu ulei, insa este bine sa stiti ca exista si variante care incalzesc utilizand aerul, si modele prevazute cu componente ceramice.

  • Caloriferele electrice cu ulei pot mentine caldura mai mult timp, motiv pentru care pot fi o buna optiune si pentru spatii mai mari. In acelasi timp, sunt silentioase, economice, insa pot incalzi mai greu. Acest lucru inseamna ca vor fi utilizate pentru functionare indelungata si nu pentru incalzirea rapida.
  • Caloriferele fara ulei au la baza un mic ventilator care disperseaza aerul cald in camera. Au capacitatea de a atinge destul de repete temperatura dorita si incalzesc foarte bine camera. Ele sunt o buna optiune pentru camerele mici-medii. Pe de alta parte, avand in vedere ca nu sunt dotate cu element cu rezistenta termica ridicata precum uleiul, se vor raci si mult mai repede. Au o greutate mica, design slim si modern integrandu-se usor si in spatii mai mici..
  • Caloriferele ceramice sunt o varianta mai putin populara, dar care pot asigura un randament bun. Incalzesc camera in toate colturile si retin caldura mai mult timp. Sunt mai mari si mai groase decat celelalte modele, dar sunt o buna varianta pentru camerele cu suprafete mai mari sau izolatie slaba.

Montaj

Puteti opta pentru modelele electrice tip freestanding sau pentru cele care se pot monta in perete. Caloriferele de sine statatoare sunt echipate cu niste picioare sau roti si pot fi amplasate oriunde, fiind nevoie doar de o priza pentru a fi pornite. Le puteti muta usor si rapid si sunt o buna optiune in cazul in care nu intentionati sa le folositi regulat.

Modelele cu montare in perete sunt, de regula mai slim, avand o grosime de maxim 10 cm. Ocupa putin spatiu in camera si sunt ideale pentru camere cu suprafete mici sau medii fiindca reusesc sa economiseasca spatiu.

Siguranta

Siguranta este unul dintre aspectele cele mai imporrtante. Astfel, in acest sens va trebui sa va asigurati ca aparatul ales are senzor si protectie la supraincalzire. Acestea au rolul de a opri alimentarea cu energie cand detecteaza o temperatura prea mare la suprafata elementilor.

Un alt sistem util este cel anti-inghet. Acesta impiedica deteriorarea produsului daca temperatura din camera scade sub zero grade Celsius. Caci este un dispozitiv alimentat cu energie electrica, protectia la suprasarcina previne deteriorarea aparatului daca se inregistreaza variatii de tensiune. Cele cu ulei dispun de senzori care intrerup funcitonarea in cazul in care caloriferul va fi rasturnat in mod accidental.

Daca sunteti in cautarea unui calorifer freestanding, atunci ar fi bine sa alegeti o varianta prevazuta cu manere ce nu se incalzesc. Astfel, veti putea mai usor aparatul fara incidente nedorite. De asemenea, este de preferat sa alegeti un modl echipat cu roti sau picioare inalte pentru a le putea aseza si pe mochete sau covoare.

Consum

Cu siguranta ne dorim ca toate electrocasnicele si electronicele sa fie cat mai economice, motiv pentru care ar trebui verificat si acest aspect la carloriferul electric. Asigurati-va in acest sens ca aparautl ofera cel putin doua trepte de reglare a intensitatii de functionare.

Termostatul repreiznta cea mai buna solutie pentru a economisi energie electrica. Va permite sa porniti sau sa opriti aparatul, mentinand temperatura in incapere. Unele modele sunt echipate cu acest element, insa altele vor necesita achizitionarea separata a termostatului.

In plus, si timer-ul este necesar caci permite utilizatorului sa preseteze oprirea sau pornirea dispozitivului. In acest fel, va veti putea bucura de un confort termic constant fara facturi incarcate.

Putere

Cele mai multe variante prezinta o putere cuprinsa intre 500 si 3000 W, permitand reglarea lor pe doua sau mai multe trepte de intensitate.

In principiu, recomandarile specialistilor sunt urmatoarele. Pentru fiecare metru patrat vom aloca 100 W, dar luand in considerare si izolatia, in cazul de fata discutam despre una medie. Daca izolatia este foarte buna si camera inmagazineaza bine caldura, poti calcula valoarea cu 75 W pentru fiecare metru patrat. In schimb, daca izolatia este foarte slaba, atunci aveti nevoie de o putere de 125 pe metru patrat.

Elemente auxiliare

Unele modele de calorifere de sine statatoare sunt prevazucus patiu special pentru depozitare acablului autnci cand nu sunt utilizate. Astfel, veti economisi spatiu si veti tine casa mai ordonata. In acelasi timp, daca optati peontru o varianta ce presupune montaj pe perete, ar fi bine sa verificati daca pachetul de livrare include toate accesoriile de care aveti nevoie pentru a il putea monta.

Masuri de siguranta

Asemenea tuturor aparatelor electrice, si caloriferele impun respectarea anumitor codnitii de siguranta atunci cand sutn folosite. De pilda, daca produsul va fi lasate ore in sine nesupravegheat, va trebui sa aveti mai multa grija.

Inainte de a folosi caloriferul electric, ar fi bine sa verificati tensiunea de la priza in zona in care locuiti. Caloriferele au nevoie de mai multa putere si nu va doriti un scurtcircuit. Alegeti o priza cu impamantare si evitati utilizarea prelungitorului.

Care este locul ideal pentru a aseza caloriferul? Ar fi bine sa il amplasati cat mai aproape de centrul incaperii pentru un randament bun. Evitati sa il amplasati langa usa si aveti in vedere sa exista un spatiu de 50-90 cm in zonele laterale si 100-120 cm frontal fata de mobila, perdele draperii, hartie, plastic etc.

Desi design-ul unor modele previn accesul la suprafata fierbinte, ar fi indicat sa va asigurati ca cei mici nu vor putea ajunge la el. Mai mult decat atat, evitati sa asezati aparatul langa aparatele electrocasnice.

Pentru o functionare corecta, caloriferul se aseaza pe verticala. In cazul in care se rastoarna si se activeaza functia de protectie automata, inchideti-l din buton si scoateti-l din priza, lasandu-l sa se raceasca.

Specialistii sunt de parere ca cel mai bine ar fi sa optati pentru variante de produse cu termostat integrat pentru o buna precizie. Daca este nevoie sa achizitionati un termostat separat, informati-va bine pentru el va fi cel care va porni si opri caloriferul, influentand temperatura din casa si consumul energetic.

Ideal ar fi daca achizitionati un calorifer electric sa nu il utilizati in bucatarie, bai, saune, langa piscine si in alte locuri similare daca in specificatii nu se mentioneaza ca pot fi utilizate astfel. Altfel, riscati scrutcircuitarea produsului sau chiar un incendiu.  Evitati si pornirea sua folosirea aparatului in camerele unde sunt gaze sau orice alt adeziv inflamabil.

De asemenea, este foarte usor sa mutati aparatul dintr-un loc in altul daca dispune de roti de transport. Daca veti dori sa il folositi in mai multe incaperi, asigurati-va ca dispune de astfel de roti. Mai mult decat atat, verificati daca exista si manere intgrate care sa permita manevrarea sigura a aparatului. Nu ilt rageti de cablul de alimentare fiindca riscati sa deteriorati firele.

Intretinerea produsului este simpla, trebuie doar sa il curatati periodic de praf. Inainte de a face acest lucru, scoateti caloriferul din priza si asteptati sa se raceasca elementii. Utilizati o laveta umeda pentru curatarea murdariei.

Daca apar anumite defectiuni, apelati la un profesionist. Nu incercati sa il reparati acasa fiindca riscati accidente neplacute.

In plus, caloriferul prezinta zona pentru ventilatie si poate contine mai multe segmente deschise ce nu trebuie acoperite. Nu introduceti obiecte in spatiile respective caci puteti provoca un incendiu.

Cum se monteaza un carlorifer electric de perete?

Cele mai pipulare variante de calorifere de perete sunt cele portprosop localizate in baie. Sunt economice, utilizand un nivel redus de putere si pot sustine si usca prosoape. Un astfel de aparat se monteaza in felul urmator:

Se aseaza vertical, cablul de alimentare fiind localizat in partea de jos astfel incat sa aiba acces usor la priza. Se conecteaza la reteaua standard de 230 V, iar priza trebuie sa fie in conformitate cu standardele CSN si instalata de profesionist. Dispozitivul nu trebuie dezasamblat sau golit fiindca dispune de agent termic.

Sistemul de fixare al unui model cu elementi orizontali tip teava este similar la toate modelele si presupune fixarea cu niste clesti din plastic rezistenti ori elemente de sustinere ce se introduc intre doua randuri de tuburi, fixarte, de regula, direct pe dispozitiv ori incluse in pachet.

Clestii sunt fixati pe al doilea rand de jos si pe al doilea rand de sus in jos, la o distanta de 30-50 mm de tuburile verticale. Daca dispuneti de un model mai mic de calorifer, puteti utiliza doar trei clesti – doi sus si unul jos. Pentru variantele mai mari se recomanda utilizare a patru clesti si anume doi sus si doi jos. Daca totusi modelul pentru cae optati dispune de elemente care se integreaza intre doua randuri, atunci le veti amplasa intre penultimul si ultimulr and de sus, respectiv primul si al doilea de jos.

Inainte de a incepe montajul, masurati spatiul unde vreti sa il montati. Tineti cont de pozitionarea elementelor de fixare si faceti semne cu creionul la fiecare punct de prindere. Folositi o bormasina pentru a gauri acolo unde este nevoie pntru holsuruburi.

Indiferent de formatul elementelor dep rindere, acestea sunt alcatuite din doua sectiuni: prima asigura fixarea in perete si se prinde utilizand suruburi in orificiile deja create si pregatite, iar cea de-a doua care este deja prinsa de tuburile caloriferului se fixeaza in prima prin diferite sisteme de inchidere. In momentul imbinarii, testati prinderea pentru a va asigrua ca cele doua componente ale elementelor de prindere nu se vor desface.

Dupa instalare, veti putea incepe sa folositi caloriferul, asa ca il puteti conecta la priza. Daca nu beneficiaza de termostat integrat, puteti achizitiona unul separat sau puteti utiliza un timer de priza care sa reduca timpul de utilizare.

Pentru o buna functionare, desfaceti rola de cablu pentru alimentarea eficient, indiferent ca este mai mare decat distanta pana la priza. In plus, stergeti periodic elementii de praf si murdarie folosind o carpa umeda. Pentru aceasta scoateti intai caloriferul din priza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *